Thursday, February 28, 2013

Framtida Not Quite konstnärer

Fågel av Julius Fleetwood
Not Quite av Olle Loftman
Idag har vi haft besök av två framtida Not Quite konstnärer. De kommer absolut bli något stort av dem när de blir större. Olle Loftman och Julius Fleetwood har verkligen konsten i blodet. Det kan man inte tvivla på.
Man kan inte sluta fundera på vad det kommer att bli av alla dessa barn som vistas i denna kreativa miljö och med dessa gener som finns här. Visst valet är deras själva hur de kommer förvalta denna talang som de besitter. Men man kan absolut inte förbise att det finns där.

Olle har kanske ritat av Not Quite och Oceanhuset med alla dess fönster, eller kan det vara Not Quite butiken ? Man ser den gröna dörren i rätt färg som butiken har, och gräset med blommorna. ja vem vet.
Han berättade att det var bara fyra veckor kvar till våren och jag tror han.
Julius kommer fram till mig, med en framsträckt hand, och håller en fågel som han har gjort i keramik. Denna vackra lite sorgsna solgula fågel med sitt röda näbb fick mej att bli rörd. Vad vacker !
Jag följde med Julius och gav han lite mer lera i keramiken. Det dröjde inte länge för han kom tillbaka och visade en till fågel med utsträckta vingar, samma formspråk och så levande gestaltat.
Det ska bli en fröjd att följa dessa barn.


Text och bild
Anna Lena Ingemansson


No comments: