Friday, April 26, 2013

Not Quite Why är namnet...

Det märks att det är något stort på gång. Det finns en urkraft i dessa konstnärer som just nu jobbar för fullt på att göra årtiondes stora jubileumsutställning här på Not Quite.
Not Quite Why är namnet som kommer eka över nejderna och som det i flera generationer kommer att pratas om. För det var då det året 2013 som kom att bli ett avstamp för hur och varför vi Not Quite medlemmar jobbar med konst.


Vi vill nu visa den stora bredd i uttryck och verksamhet som vi representerar. Vi det är våra medlemmar som arbetar med konsthantverk, måleri, skulptur, video, performance och mer. 
Not Quite Whys utställning vill visa hur vi vill närma oss ett svaren på frågan, varför? Genom att samla ihop en individuell historia från varje medlem och presentera dem tillsammans.  

Som konstnär ställer man sig ofta frågan varför ? Vi får ofta den frågan också, varför vi håller på med konst. Detta är kanske det svaret på den fråga, kanske det svar du söker. 
Detta kanske är svaret till oss själva som jobbar med konst. 


Detta är konst när den är som bäst !


Text & Foto: Anna Lena Ingemansson.1 comment:

Anonymous said...

I hope that this information can go out to everybody in fengersfors, into the brev lådor, i and others find it difficult to understand information that is put up outside the gallery/ shop .... Its not because my swedish is that bad!!! ;)
But often howthe dates are written and not much explanation , makes it difficult to know whats going on at times , and i think people in the villagesometimes feel like they aremissing out on things....
This exhibition seems a perfect way to be inclusive and the advertising should reflect that too :)

Debs