Tuesday, April 23, 2013

NOT QUITE WHY Vernissage 4 maj kl 17.30
NOT QUITE WHY Medlems- och Jubileumsutställning

Lördag 4 maj

17.30
Vernissage NOT QUITE WHY
Invigningstalare: Michael Karlsson, Kommunalråd i Åmål

18.00
Release-konsert med JENNY EKELUND & TORBJÖRN CARLSSON

19.00 TEATER SMUTS: Do it like a dude
Föreställning i Oceanhallen. Inträde: 180 kr
(mer info längre ner)

23.00 DJ och dans hela natten lång

Med anledning av att vi i år firar 10 års jubileum kommer vi på Not Quite att visa en stor utställning med medlemmars verk under sommarsäsongen 2013.
Vi vill nu visa den stora bredd i uttryck och verksamhet som våra medlemmar representerar, våra medlemmar arbetar med konsthantverk, måleri, skulptur, video, performance - och mer. I allt detta finns en gemensam idé om att organisera sig och arbeta tillsammans för att dela resurser, skapa ett kreativt klimat och utvecklas i yrkeslivet.
Vårt arbete drar intresserade människor till sig och byn har växt med ett 50 - tal innevånare som har flyttat in på grund av den aktivitet som finns på det gamla bruksområdet.
Det visar sig att valet av boplats påverkas mycket av tillgången ett kulturellt utbud och givetvis också av en positiv känsla inför framtiden.
Många som kommer hit som tillfälliga besökare, vi har över 20 000 besök per år, blir intresserade av hur det kommer sig att så många konstnärer och kulturarbetare har en gemensam bas i Fengersfors, på sidan av storstäderna, de frågar sig också hur vi kan leva på det vi gör och varför. Utställningen Not Quite Why bygger på en grundläggande idé om att undersöka vad som gör att Not Quites medlemmar arbetar med sina olika konstnärliga projekt.
Vi kommer att visa produkterna av arbetet, verken, föremålen, det fysiskt gripbara tillsammans med ett försök att synliggöra anledningen, eller processen.
Vi vill närma oss ett svar på frågan varför genom att samla ihop en individuell historia från varje medlem och presentera dem tillsammans. Det samlade individuella materialet berättar om kooperativet Not Quite och kan ge ett svar på frågan varför.

No comments: