Sunday, May 19, 2013

DET GÅR BRA NU - En opera om vår tid


Text: Lina Ekdahl  Regi: Karl Ekdahl

Det bra nu! Riktigt bra nu!
Vi är inne i ett flow nu
det är kul det är fri sikt nu
Tillväxt när den är som bäst ju
Tillväxt när den är som vi vill
Tillväxt löser fattigdomen

En operaföreställning där Not Quiet Vokalensemble möter musik av bland annat Bach, Haydn och Mozart och nyskrivet libretto av Lina Ekdahl.
Vad händer med oss när ord som solidaritet och jämlikhet misstänkliggörs eller ogiltigförklaras samtidigt som begrepp som frihet görs synonyma med privata intressen. Vilka inkluderar vi då i vårt vi och hur förhåller vi oss till dem vi kallar de andra. Det handlar om Rut, Rot, glada svin, kunder, varor, bröder och systrar. Humorn är vass och längtan allvarlig.

Föreställningen har skapats genom eller samarbete med Lina Ekdahl poet och författare, Karl Ekdahl regissör, Cajsa Branchetti-Hallberg kostymör (medlem i Not Quite), Urban Jansson scenograf (medlem i Not Quite och Not Quiet Vokalensemble. På Brukets nya scen i Holländeriet på Bruket i Fengersfors står vokalensemblen tillsammans med solisterna Katarina Andersson Tchaicha och Elin Andréasson. Johanna Friberg är pianist. Premiären är fredag 28 juni.

Föreställningar:

Fredag 28 juni kl 18.30
Lördag 29 juni kl 18.30
Söndag 30 juni kl 16.00

Biljetter kan köpas i Not Quite Butik 0532-233 88 eller online http://operapabruket.blogspot.se/2013/05/har-kan-du-kopa-biljett.html

Vuxen        260 kr
13-18 år     100 kr
0-12 år         50 kr

Kostymer av Cajsa Branchetti-Hallberg


Not Quiet Vokalensemble Foto: © Malin Robertson Harén 
Lina Ekdahl Foto: © Emelie Asplund
Katarina Andersson Tchaicha Foto: © Malin Robertson Harén

No comments: