Thursday, November 14, 2013

En av bloggaren i Kulturförnedringen gästar Not Quite.

Evelina Valtersson

Västra Götaland – en resa genom 40 kommuner på 14 dagar...

Evelina Valtersson kliver av bussen i Fengersfors just denna halvmörka torsdagseftermiddag och möts av en lapp på till Not Quite butiken. "Kommer Strax, ring detta nummer" står det på lappen på den gröna ytterdörren.
För just idag är vi på Not Quite lite underbemannade, då vår verksamhetsledare är i Ryssland, vår ekonom på annan resa och en tredje är sjuk. 
Efter inslaget på Kulturnyheterna och västnytt mfl, så lyfter många på ögonen och blir mer nyfikna av detta kulturella skyltfönster mot yttervärlden. För medias ljus har riktats på Dalsland och Not Quite och vi är den kulturella scen som är i rampljuset.

Idag gästas vi även av Sveriges Radio, som gör ett stopp för att se huruvida detta fantastiska ställe kan erbjuda fler inslag i radion... Ja man kan riktigt kan sia i framtiden och höra hur bruset och knastret från radion, när vi ställer in rätt radiokanal och för att lägga örat mot högtalarna och höja volymen, när radioreportern sänder från Fengersfors. Fast med digital teknik sköter det sig själv... ja att hitta rätt kanal alltså.
I alla fall...
Jag går nämligen på en rundvisning med SR och besöker Malin R Harén i hennes fotostudio och knackar på hos Sanna Wijk i hennes keramikverkstad och givetvis visar jag utställning Not Quite Why som än hänger kvar i Oceanhallen, som tur är. Jag är så nöjd för den utställningen är en bra fysiskt portfolie och arena att påvisa vad våra Not Quite medlemmar arbetar med och varför vi är här.
Jag har med mig Therése Carlsson och vi vandrar runt i pappersbruket och vi pratar historia, nutid och framtid. Therése berättar om sitt masterarbete när min telefon ringer och jag går ner mot butiken då en tjej vid namn Evelina Valtersson vill komma in.

Evelina är en av bloggarna på Kulturförnedringen, och som har hittat hit från självaste Göteborg och med buss från Åmål. Och som hon själv berättar och vad jag kan läsa om på kulturförnedringens blogg är att...
"I 14 dagar ska jag kuska runt i Västra Götaland; vänta i vindpinade busskurer, traska på trottoarer och torg, besöka bibliotek och kiosker, äta biskvier på lugna kaféer, dricka kaffe i snålblåst, betrakta kommunala inrättningar och leta konst i skogen. Jag tror det blir skoj."

Evelina har fått ett busskort som gäller i 14 dagar i regionen och ämnar resa runt i 40 kommuner.
Fösta anhalt Åmål och sen står hon här i Fengersfors och bemöts av en lapp...
Nu är ju jag en person av den sorten som verkligen älskar möten med nya människor och av ren nyfikenhet frågar jag givetvis vad hon gör här. Jag är ju även en person som älskar fika så kaffekannan på och så pratar vi...
Det visar sig att Evelina 25 år och är juriststuderande, skrivande kvinna, nyligen hemkommen från ett boende i Berlin i ett halvår och har, och som jag skrev ovan, fått ett gratiskort av Västtrafik.
Hon berättar om sin tid i den kulturella staden Berlin  och varför hon rest hit. Hon säger att hon har sett pinsamt lite av Västra Götaland, Dalsland och kommunerna utanför Göteborg, men säger att nu ska det bli ändring av det...
40 kommuner på 14 dagar.... Det innebär 2,85714286 kommuner om dagen och det är väl ändå ganska rimligt. Kan tilläggas, säger hon, att endast passera genom en kommun eller besöka centralortens rececentrum, inte går att räkna som ett besök, säger Evlina. Man ska åtminstone ha besökt en lokal mataffär, pratat med tanter på gatan eller tagit en öl på närmsta pizzeria. Kanske hinner jag inte alla 40, men det blir åtminstone ett seriöst försök.
"Bussäten skola vara mitt hem! Inget utflyktsmål är för litet eller obetydligt", skriver hon på bloggen, och jag kan bara hålla med och börjar genast rannsaka mej själv och funderar på hur många kommuner jag sett i VG regionen.

Tänk vad många intressanta människor man får möta bakom denna lilla kassan i Not Quite Butiken, i Fengersfors, i Dalsland, i Sverige.

http://kulturfornedringen.se


Anna Lena Ingemansson


1 comment:

puja shaha said...

Kassa
Kassaregister
kassa register


Vi erbjuder Kvalité och snabb service och vet att det är mycket viktigt att få saker gjort snabbt , därför kan vi erbjuda service avtal Från 99:-/mån så du får snabbt på plats service (även distans avtal)och så ser vi till att du alltid håller ditt kassasystem uppdaterad med den nyaste programvaran!

Kontakt información:

Norra Ågatan 5 A Arboga Västmanland 732 31
teléfono: 0589-10031
Site: www.kassanetto.se