Monday, June 30, 2014

Not Quite Roots Vol. 4

Not Quite Roots Vol. 4
8 juli kl 19-01
Inträde: 180 kr i dörren, 150 kr förköp i Not Quite Butik

För tredje året inleds Åmåls Bluesfest med den uppskattade minifestivalen Not Quite Roots. Evenemanget har låtit tala om sig som den där intima, sommargröna, fabriksromantiska tillställningen där handplockad rotmusik ger en ny dimension kring vad sväng är.

Våra akter är:

Elin & Hannah
Mil efter mil längs den Appalachiska bergskedjan och genom djupaste amerikanska södern har dom ridit barbacka på vilda åsnor men instrumenten i högsta hugg! Nu intar Elin och Hannah scenen på Not Quite Roots och dom har med sig legender om starka kvinnor, svekfulla män och blåa toner. Det kommer att bjudas på låtar gamla som nya och ett och annat spännande instrument...

Det Blev Handgemäng!
Det blev handgemäng! Vi kommer länge få höra om den dagen. En fajt man sent kommer att glömma. Skjortärmarna rullas upp för Johansson, Jansson, Svensson och Engberg. Tung akustisk musik med foten i den amerikanska folktraditionens anda kommer att välla ut ur molnet av kämpar. Det används tillhyggen som gitarrer, kontrabasar och trummor. Tunga andetag, skrik och gnyenden bildade en genomträngande klagosång.

Jesus/Baby
Jesus/Baby är som vanligt Not Quite Roots värdar och bokar ibland in sig själva på den lilla scenen. Bandet består av Jonatan Malm och Johan Wijk som spelar på allt. Dom är ett rullande kreatur, som sprider sin tuggande puls över barrskog och sölig asfakt. I musiken bor både rötter och avangardistisk frukt. Flaskhalsgitarr, sänk cello, knarrig orgel, trälådor och brölande sång är verktygen på arbetsplatsen. Unikt för denna kväll, har de slagit sig i slang med the Tom-Tom Band som kommer att traktera slagverk i ett försök att tygla den skenande hjulångaren. "Så skramligt att du inte står ut, och så vackert att du inte kan vara utan."

Dokumentärfilm om förra årets upplaga finns på:
https://www.youtube.com/watch?v=TVWXue1DPl8
Elin & Hannah
Jesus/Baby

Not Quite Roots Vol 3. 2013


Jesus/Baby feat. Tom Tom Band

Det Blev Handgemäng

No comments: