Friday, February 6, 2015

D-vitaminintaget pågår för fullt...

Indisk soppa av Ulrika Aneer
Nu är jag inte en älskare av kyla...

D-vitaminintaget pågår för fullt och vad hjälper det, för just nu känns det som att permafrosten har för evigt intagit sin plats i min kropp. Men det finns några tinande ögonblick i tillvaron som gör att det känns lite lättare att uthärda transportsträckan till sommaren, i alla fall för mig.
Några initiativtagare på Not Quite och Bruket i Fengersfors har tagit tillfället i akt att gå ur sin egen vinterbubbla, och på prov i några dagar kanske några veckor, att öppna upp caféet för alla företag och medlemmar på Bruksområdet.
Där kan man mot en således billig peng, köpa sig en liten frukostmacka och senare på dagen mötas igen å inmundiga dagens lunch.
Första dagen är det mycket folk och i cafeét är det härligt sorl av samtal. Mycket trevligt tycker jag, som är en älskare av samtal, fika och möten med människor. Vi sitter nära den vedvarma kaminen som sprakar gott och samtalar om skidspår, värmande ull, tv-program och vad som händer på bruket just nu, mellan tuggorna.


Idag är vi inte så många för några är på möbelmässan i Stockholm. Medan andra jobbar på Bruket med att bygga skepp och fryser i en ouppvärmd lokal och som kommer in för att värma sig och samtala en stund.
En av våra Not Quitemedlemmar, Chris Porcarelli som är smed och bördig från USA, får vara modell för Julian Reds kollektion då man provar mått till kommande skjortor.
Vi diskuterar, skrattar och plötsligt slår det mig att det inte känns lika fastfruset och kyligt i kroppen längre. Jag har helt enkelt drabbats av en lite sommarfeeling och nära säsongöppnings känsla, så här i början av februari. Tänk vad en morgonfika och några skedar Indisk soppa gör gott. Så frusna själar... lite flera möten kan bli bra för vintersjälen och varför inte en frukost eller två och ta gärna och koka en varm näringsrik soppa också.

Malin Palm 


/ Anna Lena Ingemansson


No comments: