Monday, April 6, 2015

JENS LEKMAN turnépremiär på Not QuiteI februari fick jag en länk av en kompis till en artikel i Aftonbladet www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/ och så skrev hon "Nåt för er kanske?" Artikeln handlade om att Jens Lekman sökte spelplatser utanför de större städerna i Sverige, han ville nå ut till sina fans även i mindre orter eller byar. Det lät kul tyckte jag så jag skickade genast ett mail där jag berättade om Not Quite,Fengersfors och lite om mig själv och varför jag ville vara med och arrangera en spelning med Jens Lekman.

Några veckor senare fick jag ett samtal från Jens Lekmans bokare som sa att de tyckte att det lät mycket intressant att komma till oss och bad mig berätta mer och frågade om jag kunde skicka lite bilder, vilket jag självklart kunde göra.
Turnéplanen är nu klar och det blir till och med turnépremiär på Not Quite vilket vi är mycket glada för. Biljetterna släpps idag 6 april och bokas på billetto.se/sv/jens-lekman-fengersfors / Malin Robertson Harén

Ända sedan jag började spela musik har idén grott i mig om att göra en Sverige-turné som sträcker sig utanför storstäderna och att låta fansen arrangera spelningarna. Att komma till fansen istället för tvärtom. Och nu står himlakropparna i rätt position.

Jag annonserade om idén i februari och fick ett enormt gensvar. Från Skåne till Lappland, folk öppnade sina hem och sina hjärtan och föreslog de mest unika spelställen. Vardagsrum och trädgårdar givetvis, men även ett nedlagt pappersbruk, stationshus, en fd missionskyrka, en dansbana och en smedja.

Jag har alltid gillat den här sortens spelningar för att det blir en helt annan närvaro och kommunikation. Istället för att som åskådare gå och se ett skådespel så bryts gränsen mellan artist och publik. Vi skapar magin tillsammans. / Jens LekmanBehöver man boende kan jag varmt rekommendera Fengers Husrum några hundra meter från Not Quite och Bruket, www.fengers.se eller Villa Weidling Bed & Breakfast i Fröskog, ett nyöppnat B & B knappt 3 km från Bruket i Fengersfors, www.villaweidling.se
No comments: