Friday, June 5, 2015

Stipendium till Mie Felth

Not Quite-medlemmen och konstnären Mie Felth har tilldelats Sveriges Konstföreningars Älvsborgsdistrikts nyinstiftade Galanthusstipendium på 5000 kr. Vi säger GRATTIS till Mie från Not Quite.

Mie är alltså den förste konstnären som får ta emot det nyinstiftade stipendiet. Hon får priset för sitt arbete med virkat, växtfärgat hästtagel.
Mie flyttade med sin familj till Fengersfors från Dals Långed där Mie studerat på HDK Steneby och tog kandidatexamen förra våren (2014). På verandan till det nya huset i Fengersfors, hängde hästtagel och det var det som inspirerade henne till den nya uttrycksformen.
Hon doppar hästtagel i växtfärger och väljer sedan tagel i olika färgnyanser och virkar dem samman. Det är hårt och tar tid. 3 x 3 cm tar en timme att virka.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

"Marie Mie Felth visar på en imponerande och personlig gestaltningsförmåga i sitt konstnärskap, där tiden värderas högt och det gedigna hantverket får stå i fokus. Existentiella tankar tyglar taglet till berörande verk som Mie med stor skicklighet skapar".Mie Felth prydde förstasidan på lokaltidningen PD igår (4 juni 2015)Igår hade Not Quite och Fengersfors två helsidor och förstasidan i PD.

No comments: