Wednesday, February 3, 2016

SEMMEL-CAFÉ 13 och 14 februari

Då är det snart dags igen. Vårt mycket populära och uppskattade "evenemang" eller vad man ska kalla det, som Sandra Ottosson (bagare och delägare i Brukets godaste och då ansvarig för caféet) och jag (Malin Robertson Harén, fotograf och marknadsförare på Not Quite, som även jobbat många år i köket på caféet) hittade på för massor med år sedan och vilket visat sig vara ett vinnande koncept. Folk älskar verkligen semlor!
Vi hittade på massor med nya smaker till semlan och första gången vi hade Semmel-Café så gjorde vi även mini-semlor, så att man kunde ta flera smaker. Vi skar vissa lock som stjärnor och hittade även på en mat-semla a la frutti di mare eftersom både Sandra och jag älskar räkor och andra skaldjur. Semmel-Caféet blev succé och allt tog slut första dagen, precis ALLT var slut och vi fick åka till Konsum i Dals Långed och handla på kvällen när vi städat klart i kök och café. Andra året vi hade Semmel-Café förberedde vi oss noga och bunkrade upp ingredienser och förberedde alla fyllningar dagen före. Vi var på caféet i ottan så att vi skulle hinna baka bullarna och att de skulle hinna svalna då man inte kan ha kall vispad grädde på en varm nybakad bulle. Då är det inte vispgrädde längre. Kruxet var bara att det var mycket svårt att få bullarna att jäsa då det var så kallt överallt. Lösningen blev att stapla plåtar med rullade bullar på drickabackar framför kaminen ute i det annars 10-gradiga caféet. Det var -15 ute och det hade snöat hela natten.
Vi hann klart till kl 11 då vi öppnade, men det fortsatte snöa hela dagen och det var sånt snökaos så att vägen från E45 i Tösse till Fröskog och Fengersfors var avstängd då de inte hann att ploga. Det var till och med svårt för Fengersfors-borna att ta sig utanför dörren. Jag tror vi hade ca 10 besökare den dagen.
Genom åren fick vi rationalisera arbetet och mini-semlorna fanns bara första året, vi hann inte med helt enkelt för det är så många som vill köpa och äta våra underbara semlor. Mitt och Sandras motto var annars i början när vi jobbade med caféet; "Varför göra det enkelt när det går att krångla till?", vi ville hela tiden göra det där lilla extra. Och det har lönat sig. Not Quite Café och Bistro har under 2014 och 2015 blivit utsett som enda café i Dalsland i White Guide som utser Sveriges bästa restauranger och caféer, det är vi mycket stolta och glada över.

Välkommen till Not Quite Café och Bistro 13 och 14 februari kl 11-17. Under Semmel-helgen är även Not Quite Butik öppen kl 11-17 både lördag och söndag. Under lågsäsong är butiken annars öppen onsdag till fredag kl 11-17 och lördagar kl 11-14.

Sandra Ottosson, bagare


Malin Robertson Harén, fotograf13 och 14 februari kl 11-17 kommer bagarna på Brukets godaste att bulla upp semlor i långa rader och det kommer som vanligt finnas klassiska semlor och andra spännande och goda smaker. Bland annat den numera klassiska lakrtissemlan som är min personliga favorit. Jag antar att det kommer finnas någon nyhet och även någon slags mat-semla. Vill du veta mer om utbudet så kan du höra av dig till bageriet Brukets godaste på 0532-78 48 20.
Den populära lakrits-semlanSemlor, semlor, semlor

2012 års nyhet var  den trekantiga wienersemlan Estelle. Skapad av Marcus Lidén.

No comments: