Monday, July 11, 2016

NOT QUITE RUPETKOV Tisdagsfestival

VULKANO

FLOCKEN

Tisdagen den 12 Juli är det dags för festival i det gamla pappersbuket i Fengerfors!
Vi är stolta att kunna presentera artisterna till den första och förhoppningsvis inte sista Rupetkov-festivalen.

VULKANO (Stockholm, SWE): Vulkano är en exlplosiv postpunk-popduo bestående av Lisa Pyk Wirström på synth och Cissi Efraimsson på sång och ståtrummor. Med två album ute och ett tredje på väg har de turnerat i Europa och mycket i USA. Live spelar de med Oskar Carls (bas) Dennis Egbert (percussion) och Fabian Grytt (gitarr). Vulkano är ett band i ständig rörelse och förändring. Pyk och Efraimsson är orädda för att exprimentera och testar alltid gränserna i sound och liveshow. Man vet aldrig vad man kan vänta sig av bandet. 2014 gjordes en dokumentär om Vulkano av Alexandra Dahlström. "All we have is now" gick på bio i Sverige, visades på SVT och var med på filmfestivaler i St Petersburg och New York. Hand i hand med musiken gör Vulkano film. Till första skivan finns en tillhörande kortfilm Neptune Moon. Just nu pågår arbetet med filmen som kommer att släppas tillsammans med nästa album i höst. Vid sidan av bandet går Efraimsson på Kungl konsthögskolan och Lisa är filmkostymör.

FLOCKEN från Göteborg
  

FLOCKEN (Göteborg, SWE) - Kraftfull hybridfolk, spelar kraftfull och egensinnig hybridfolk som inbjuder publiken till både dans och eftertänksamt lyssnande. Efter fem års turnérande släppte FLOCKEN i april 2016 sitt hyllade debutalbum Altona. Den egenskrivna musiken hämtar inspiration från klezmer, Balkan, jazz och svensk folkmusik och skapar tillsammans med musikernas starka personligheter och olika musikaliska bakgrunder något som av recensenter beskrivits som unikt, lekfullt, svängigt och av ett alldeles eget slag. FLOCKEN måste upplevas live- missa dem inte på Not Quite Festival!

GROWTH (Stockholm, SWE): Under första hälften av 2016 spelade Growth in en räcka låtar i Fengerfors nedlagda pappersbruk, beläget i dalslands uråldriga skogar. Till hösten får omvärlden ta del av dessa dunkla underverk via en EP på Lazy Octopus, påpassligt döpt till Colour, Cut & Clarity. Trion lurpassar i skuggorna, bådar sin tid, finjusterar sitt hantverk. Bitterljuva förnimmelser av dimbeslöjade kustlandskap, frostbiten asfalt och ändlösa spiraltrappor. Tongångarna är både bräckliga och hotfulla, slirig garagerock som aldrig väljer den enkla utvägen. Öppna en dörr, stäng ett fönster, välj din strid.

PIKELET (Melbourne, AUS) Evelyn Morris Evelyn Morris bildade experimentella Pikelet 2007 och har släppt tre fullängdsalbum, som alla har fått bra kritik. Piklet började som experimentell folkmusik och har utvecklats genom många musikaliska områden under åren. För närvarande är musiken uppbyggd kring experimenterande med synth, udda rytmer och ljud, alla med ett kärnmelodisk och harmonisk fokus. Evelyn har också haft många samarbeten med artister och grupper som The Boredoms, på deras Boadrum 10/10/10. Hon har gjort ljudspår för kortfilmer, konstinstallationer och dansföreställningar. Som studiomusiker har Evelyn följt många artister som Ariel Pink, Grand Salvo, Laura Jean och Frida Hyvönen. 2014 tilldelades Evelyn The Age Music Victoria pris för bästa experimentella / avant garde act. Nyligen startade Evelyn LISTEN, i en gemenskap ansträngning att skapa samtal och dokumentera historien kring kvinnors deltagande i musik i Australien. Detta projekt har skapat stora förändringar inom musik områden i Melbourne och fortsätter att växa och påverka hur musik produceras i Australien.

I LOVE NOT A BOY'S I LOVE A CAT'S (NORWAY): Elektroniska rytmer blandas med lager av stämmor och video i ILNABILACs performance. Duon består av konstnärssystrarna Kristina Burén (musik/sång) och Madelen Eliasson (video).

JONO PHONO (Fengersfors, SWE) 
Jonatan Malm som även musicerar i bandet Jesus Baby bjuder oss på visor för barn, päron och små djur. Jono Phono har fingrar som studsar på orgelns tangenter likt älgar som kalasat på jästa äpplen, och han sjunger som en livsglad bäver strax innan aspen faller i ån. Sångerna har ofta uppkommit väldigt spontant på grund av ett behov eller bara yrvaken feeling, i nära samröre med kladdiga, knasiga eller bara väldigt sömniga barn.

PER INGVAD
Vänder plattorna under kvällen!

BILJETT:
Kostnad 200 kronor i förköp, 250 kronor i dörren. 
Barn upp till 13 år kommer i sällskap med vuxen går in gratis.

KÖPA BILJETT:
Det går att köpa biljett på olika sätt:

1. Åk till Not Quites butik i Fengersfors och köp en biljett på vanligt vis över disk.

2. Ring till Not Quites butik på tel: 0532-233 88, förboka och kom sedan in annan passande dag och betala/hämta ut din biljett i Not Quites butik.

3. Ring till Not Quites butik på tel: 0532-233 88, förboka och
Swischa sedan belopp till nr: 1235441910
märk din betalning med NQR + ditt namn och antal biljetter du köper,
därefter går det bra att hämta ut biljetterna i Not Quites butik annan passande dag eller i biljettkassan på festivaldagen.

4. Köp biljett på festivaldagen i biljettkassan, men då till det lite högre priset 250 kr.

Mat och dryck finns på området! I samarbete med Not Quite Café och Bistro.

Tänk på allemansrätten om du tar med dig tält, bar himmel och vandrarhem i närheten är också att rekommendera om ni vill stanna och dansa hela natten.

Här är två fina ställen att bo på i närheten:
www.fengers.se
www.villaweidling.se

Detta är ett event med stöd av:
http://www.kulturungdom.se/medlem
https://www.facebook.com/KulturUngdom
FLOCKEN

Evelyn Morris alias PIKELET från Australien

No comments: