Tuesday, June 27, 2017

Minifestivalen NOT QUITE DANIEL 4 juli

MINIFESTIVAL tisdag 4 juli kl 18-01

- LJUS Daniel Filipsson uppbackad av Daniel Gamba, Sami Al Fakir och Miki Anagrius
- NILS BERG CINEMASCOPE
- DJ MIKE WASABI spelar japansk soul
- PROFESSIONAL DREAMERS Graffiti-workhop med Daniel Larsson. 

BILJETTER: Förköp 200 kr, Dörren 250 kr, 14-18 år 100 kr, upp till 13 år gratis. Biljetter köpes i Not Quite Butik fr.om. 28 juni, 0532-233 88.

Graffiti-workshopen kostar 50 kr (självkostnadspris) medtag oömma kläder.

1994-1995 gick jag Fotolinjen på Gotlands Läns Folkhögskola i Hemse och då träffade jag Daniel Filipsson som gick Musiklinjen och som då spelade klassiskt piano. Daniel kommer från Fristad i Borås kommun, han hade dreadlocks, hickade högt när musiklinjen och några från fotolinjen bland annat hade luciatåg för hela skolan i matsalen en tidig luciamorgon och han var fantastiskt duktig på att spela klassisk musik på den stora flygeln i aulan. Jag minns Daniel mycket väl även om vi inte direkt umgicks men alla kände alla på något sätt på folkan. Vi har flera gemensamma vänner och jag har följt hans karriär på avstånd via Facebook framförallt. Från att ha spelat klassiskt piano och tagit privatlektioner av Stella Tjajkovski, konsertpianist och professor vid Göteborg Musikhögskola (överlevde Auschwitz gaskammare som 22-åring, idag är hon 93 år) har Daniel mer och mer gått över till att skriva popmusik i olika konstellationer som South Ambulance och Al, Marc & Sandy. 

http://www.expressen.se/debatt/det-vi-kan-paverka-ar-morgondagen/

2013 debuterade han som soloartist men vill inte bli en artist förknippad med sitt riktiga namn utan tar artistnamnet LJUS. Som LJUS skriver Daniel på svenska och det är ofta egenupplevda händelser som ligger till grund för texterna. I november 2016 bokade jag LJUS som Fröskogs Kulturförening var arrangör för en konsert i Fönsterverkstan på Not Quite. Just den lördagen kom det mest snö på hela vintern, vilket gjorde att folk var mer eller mindre insnöade och och inte vågade sig ut på vägarna så vi var en liten, intim och exklusiv publik som hade nöjet att se LJUS live. Daniel och hans musiker Daniel Gamba tyckte ändå att det var väldigt kul att få komma hit och spela och vi som var där var helt lyriska och jag och Jenny Ekelund (också medlem i Not Quite och musiker) pratade redan efter konserten om att vi vill att de kommer hit igen, till sommaren då det brukar vara massor med folk och helt magiska kvällar. Så blev det. På tisdag är det dags. Tisdag 4 juli, tisdagen före Åmåls Bluesfest, då är det dags för Minifestivalen som vi döpte till NOT QUITE DANIEL då det är tre medverkande som heter Daniel (kunde varit fler men de kunde inte just det datumet så vi sparar de karamellerna *) ; Daniel Filipsson, Daniel Gamba och Daniel Larsson som är graffiti-workshopledare för Professional Dreamers som 17 juni 2017 invigde sin verksamhet i Konsthamnen i Åmål. Förutom LJUS så kommer NILS BERG CINEMASCOPE stå på scenen och det ska bli oerhört kul och spännande att höra och se dem live tillsammans med projektionerna som de visar samtidigt som de spelar. När jag hämtat Daniel (Filipsson) och Daniel (Gamba) på Åmåls station i snöyran i november sa Daniel F direkt, innan vi ens kommit fram till Not Quite, att vi borde boka Nils Berg Cinemascope någon gång, det skulle passa jättebra på ett konstnärskooperativ på ett gammalt pappersbruk och han trodde att de skulle gilla att spela på en sådan plats. Nils Berg har de senaste åren varit på turné med Håkan Hellström (som jag personligen älskar) där han spelar saxofon och tvärflöjt bland annat, så även denna sommaren då de är på en lång turné men de är spellediga på veckorna och då kan Nils komma till oss på Not Quite med sitt eget band. Det är vi mycket glada för. 

Övriga akter på denna minifestival är graffiti-workshopen med Professional Dreamers och sist men inte minst kommer DJ MIKE WASABI spela japansk soul. 

/ Malin Robertson Harén

* Andra DANIEL som vi varit i kontakt med är DANIEL NORGREN, som vi hoppas kunna boka vid ett annat tillfälle och DANIEL LEMMA, som spelade på Not Quite 2012. Daniel Lemma kommer troligen till Not Quite i sommar men datum är ej spikat än. Då kommer även författaren SUSANNE JANSSON som i år debuterade med romanen OFFERMOSSEN. Susanne kommer från Åmål och det finns tydliga kopplingar till både Not Quite och Fengersfors i boken.


Daniel Filipsson alias LJUS
Foto: © Miki Anagrius
Nils Berg Cinemascope
Foto: © Miki Anagrius
DJ MIKE WASABI
Foto: © Miki Anagrius


Läs mer om LJUS här: 

http://ng.se/artiklar/the-only-living-boy-pa-ostermalm

VIDEOS OCH ANDRA KLIPP MED LJUS

Vackraste på Östermalm
https://youtu.be/-J9RxN6tbPs


Så ska ingen göra
https://youtu.be/yiD921-cOeY

Barnen bakom stationen

https://www.youtube.com/watch?v=VWeylELtbs4


NU kan man köpa och boka biljetter i Not Quite Butik. 
FÖRKÖP: 200 kr, DÖRREN 250 kr, 14-18 år 100 kr, upp till 13 år gratis.
Boka på 0532-233 88, betala gärna med SWISH 123 544 19 10.


No comments: